Over ons

Welkom iedereen !

 

Ruimte 51, gelegen in de Thiéfrystraat 51 in Brussel (Schaarbeek), ontstond enerzijds uit het onderzoek van verschillende partners uit de psycho-sociale en culturele sector met de bedoeling ieder instituut open te stellen en hun porositeit voor de stad te onderlijnen. Anderzijds kreeg Ruimte 51 ook vorm door de gebruikers van deze verschillende plekken, die het groeiproces naar hun hand hebben gezet. Vzw La Gerbe CGG en vzw l’Heure Atelier hebben de gelegenheid gekregen om een ruimte te ontwikkelen, die deze ambitie naar transversaliteit belichaamt.

De ruimte is opgevat als een plaats voor creatie en dialoog, een ruimte die zo dicht mogelijk bij de burgergemeenschap staat en een open blik biedt op het thema van het psychische lijden.
Een plek voor sociale hechting dus, voor culturele creativiteit en conceptuele inventiviteit, waar iedereen zichzelf kan vinden in een maatschappelijk project dat het individuele overstijgt, als maker en niet zomaar als consument van diensten. Het project profileert zich binnen de grotere stroming van steden in transitie.

Concreet gezien gaat het over twee grote ruimtes : een polyvalente zaal en een ontvangstruimte. Ze kunnen tegelijkertijd gebruikt worden om het aanbod voor de leden te vergroten. In de polyvalente zaal kunnen activiteiten doorgaan zoals dans, theater, yoga, gezelschapsspelen, concerten, schrijven, enz... en de ontvangstruimte dient om een koffietje te drinken, samen te komen, een internetcafé te organiseren, te koken enz.

De werking van het project gebeurt in eigen beheer én participatief via de verschillende werkgroepen die de structuur en werking van het geheel garanderen. (zie Organigram)

Contacteer ons : contact.espace51(at)gmail.com