Activiteiten

Theatrale expressie

Spreek makkelijker, ontwikkel zelfvertrouwen, verfijn uw standpunt, herdenk de maatschappij, verzin, creëer, stel je voor, en speel. Kom je creativiteit ontdekken en vind de ziel van het kind in jou met improvisatie, schrijven en theatrale expressie (personages, emoties). Neem deel aan dit grote avontuur van collectieve schepping en zijn vertegenwoordiging.

Schrijfworkshop

Als je van woorden houdt en woorden doen je goed, als je jezelf wilt uitdrukken, vertellen, en uitvinden, dan ben je welkom. Elke vrijdag, van 10u tot 12u, komen we bijeen om vrije teksten te schrijven, uit gezamenlijk gekozen thema's.

Het gebeurt dat een meervoud in onze veren blijven, om een werkwoord «niet gelijk te maken» zonder dat het vals klinkt, om woorden uit te vinden; om de hoofd of staart van het woord af te knippen. Onze teksten zingen, dansen, stralen door de grijze dagen heen en brengen ons dichterbij als we ze voorlezen. We hebben plannen en veel ideeën voor morgen. De wind blaast ons, de zee omkeert ons, het vuur is heilig voor ons, de aarde ontworstelt ons. We schrijven gewoon, maar vol emoties. Als we vandaag de dag online zijn, is het om u uit te nodigen om bij ons te komen en uw eigen woorden en emoties te schrijven. En als je wilt, ontdek aan het begin van een pagina iets van je intieme essentie.

Isabella en Michel

Kookworkshop

Dankzij voedsel dat we ontvangen van «niet verkocht, maar niet verloren/bedorven» koken we heerlijke maaltijden. Iedereen brengt zijn culinaire kennis mee om van elkaar te leren. Het is een echte uitwisseling van culinaire kennis.

Workshop Group van de taal/ het spreken

De vrijdaggroep betekent in de eerste plaats een ontmoeting met de aanwezigen. We verlaten onze identiteit richting een subjectieve of zelfs oneindige opening. Een ander absoluut, “die niet eens een steen heeft om zijn hoofd te laten rusten.”

Elke vrijdagmiddag komen we samen rond bepaalde vragen (vooropgezet of niet), thema's die van belang zijn voor de ene of de andere, woorden. We willen een band zijn. Om te delen, uit te wisselen en te verrijken.

Dit is E51.

Maandag brunch en soep

Elke maandag verwelkomen we u rond de tafel. Kom en geniet van biologisch brood, tapenades, fruit, eieren en soep…. Het is een goede manier om de week gezond te beginnen!

Yoga

De yoga workshop vindt plaats elke donderdag om 10:00 uur en is voor iedereen toegankelijk. De sessie duurt een goed uur en is gestructureerd in verschillende fasen: ademhalingstechniek, zachte opwarmingen, opeenvolging van houdingen, stretching en ontspanning. De voordelen zijn verlichting van de spanning, een betere concentratie en mentale en fysieke conditie, een betere lichaamshouding.

Pianolessen

Hou je van muziek en wil je piano spelen ? Zelfs zonder kennis van muziek kan Walid je begeleiden bij het aanleren van je favoriete melodieën.
Het geeft gratis individuele lessen aan :
 volwassenenlessen op maandag tussen 12.00-14.00 uur
 kinderen op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur
WELKOM
"Muziek is zo groot als het universum, waag het gewoon" (Henri Salvador). Als je ideeën hebt voor andere groepsmuziekprojecten, aarzel dan niet om ze te delen.
Piano kun je combineren met andere instrumenten, met zingen, en met dansen ....

Qi Gong, Jin Shin Jyutsu

Een nieuw aanbod van ateliers, geïnspireerd door het Oosten.
Francoise en Magrit delen hun ervaringen.

Qi Gong bestaat uit oefeningen om fysische en psychisch welzijn te bevorderen.
Iedereen kan de bewegingen uitvoeren staand of zittend. Er is geen speciale kleding of materiaal voor nodig.
Het gaat over langzame beweging van het lichaam, innerlijke focus en gereguleerde ademhaling.

Jin shin jyutsu bestaat uit eenvoudige ademhalingsoefeningen en oefeningen met je handen. Het kan helpen om pijn en ongemakken te verminderen die veroorzaakt worden door stress en spanningen.
Meditatie heeft tot doel een innerlijke rust te bereiken. De oefeningen blijken gunstig te zijn om. Volgens wetenschappelijk onderzoek zou regelmatig oefenen, helpen om spanningen en depressieve gevoelens te verminderen. Het verbeterd daardoor de algemene gemoedstoestand

"Huurdersraad" Housing First

Zin om te bougeren ? Om buiten te komen ? Om samen activiteiten te doen (sportief, cultureel, artistiek... of iets anders) ?
Hoe werkt het ? We komen één keer per maand samen op vrijdag tussen 15.30 en 17 uur, met een lekker koffietje erbij. Iedereen doet zijn of haar zegje, we bespreken wat we graag zouden doen en nemen samen beslissingen om daarna een beetje, of nog een beetje meer, of vol passie deel te nemen aan de projecten die we hebben bedacht. Ieder met zijn eigen stijl en ideeën. Iedereen welkom !
Meer info ? Isabella : 0485/08 36 04

Bezinningsgroep Mémoire Vivante

Al meer dan een jaar komen de senioren van Mémoire Vivante één keer per week samen om ideeën uit te wisselen, om aansluiting te vinden bij wat ons omringt en wat ons als ouder wordende mensen bezighoudt. We verkennen onze wortels, in tijd en ruimte. We vragen ons af : hoe bouwen we een band op met de ander, hoe verbreken we het isolement ? We onderzoeken identiteit en hoe we actief, en niet passief, tegenover zorg kunnen staan.
Deze groepsactiviteit staat open voor alle senioren en zal des te meer de moeite waard zijn als de hele groep intergenerationeel en multicultureel is.
We organiseren sinds januari regelmatig ontmoetingen met sprekers van buitenaf om onze reflecties te verdiepen en om antwoorden op vragen over specifieke thema’s te laten aanbrengen.
Bijvoorbeeld bespraken we reeds de huidige digitale kloof met de vzw ARC, die opleidingen en diensten van een informaticus aan het publiek aanbiedt. We ontmoetten daarnaast een spreker van Infor’Home.
Tot slot kwamen de bewoners van het cohousingproject Abbeyfield om ons hun levenservaringen te delen.
Binnenkort nodigen we vertegenwoordigers van intergenerationele huisvestingsprojecten en vertegenwoordigers van de nieuwe Dienst Bejaarden van het OCMW uit.
Deze bijeenkomsten krijgen vorm door de wensen en vragen van de groep en zullen evolueren op maat van de deelnemers.

Digitale assistent

Een informaticus helpt u om samen uw dagelijkse digitale taken uit te voeren op een computer of smartphone :
 Een tekst of brief schrijven.
 Een e-mailadres aanmaken en gebruiken (om te communiceren met familie en vrienden, contact op te nemen met de gemeente, uw huisbaas, de school...).
 Informatie zoeken op het internet (de openingstijden van het gemeentehuis, het telefoonnummer en adres van een dokter...).
 Doeltreffend opzoekingswerk doen (zoeken naar een appartement, een jobsite, opleidingen, vrijetijdsactiviteiten, online inschrijvingen...).
 Technische ondersteuning vinden voor administratieve zaken (Actiris...).
 Hulp bij online betalen.
Wanneer ? Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Energetische beweging

Op een speelse manier komt u zich samen met ons revitaliseren. Door middel van beweging, spelletjes, geluid, muziek, dans, creativiteit, enz. GENIET VAN HET PLEZIER ! LEEF NU !