Activiteiten

, par mazu

Pianolessen

Hou je van muziek en wil je piano spelen ? Zelfs zonder kennis van muziek kan Walid je begeleiden bij het aanleren van je favoriete melodieën.
Het geeft gratis individuele lessen aan :
 volwassenenlessen op maandag tussen 12.00-14.00 uur
 kinderen op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur
WELKOM
"Muziek is zo groot als het universum, waag het gewoon" (Henri Salvador). Als je ideeën hebt voor andere groepsmuziekprojecten, aarzel dan niet om ze te delen.
Piano kun je combineren met andere instrumenten, met zingen, en met dansen ....

Qi Gong, Jin Shin Jyutsu

Een nieuw aanbod van ateliers, geïnspireerd door het Oosten.
Francoise en Magrit delen hun ervaringen.

Qi Gong bestaat uit oefeningen om fysische en psychisch welzijn te bevorderen.
Iedereen kan de bewegingen uitvoeren staand of zittend. Er is geen speciale kleding of materiaal voor nodig.
Het gaat over langzame beweging van het lichaam, innerlijke focus en gereguleerde ademhaling.

Jin shin jyutsu bestaat uit eenvoudige ademhalingsoefeningen en oefeningen met je handen. Het kan helpen om pijn en ongemakken te verminderen die veroorzaakt worden door stress en spanningen.
Meditatie heeft tot doel een innerlijke rust te bereiken. De oefeningen blijken gunstig te zijn om. Volgens wetenschappelijk onderzoek zou regelmatig oefenen, helpen om spanningen en depressieve gevoelens te verminderen. Het verbeterd daardoor de algemene gemoedstoestand

"Huurdersraad" Housing First

Zin om te bougeren ? Om buiten te komen ? Om samen activiteiten te doen (sportief, cultureel, artistiek... of iets anders) ?
Hoe werkt het ? We komen één keer per maand samen op vrijdag tussen 15.30 en 17 uur, met een lekker koffietje erbij. Iedereen doet zijn of haar zegje, we bespreken wat we graag zouden doen en nemen samen beslissingen om daarna een beetje, of nog een beetje meer, of vol passie deel te nemen aan de projecten die we hebben bedacht. Ieder met zijn eigen stijl en ideeën. Iedereen welkom !
Meer info ? Isabella : 0485/08 36 04

Massages en klankbaden : Tibetaanse klankschaal workshop

Afhankelijk van de inspiratie van het moment en het aantal deelnemers, wordt u aangeboden :
Klankmassage (individueel)
Wat ? De klankmassage is een holistische ontspanningsmethode, die gebruik maakt van het geluid en de trillingen van klankschalen.
Hoe werkt het ? Je ligt comfortabel onder een warm deken, sluit je ogen en je laat je gaan.
De begeleidster plaatst één of meerdere schalen op je lichaam en laat ze zingen en vibreren met behulp van een vilten hamertje.
De harmonische klanken en trillingen (die zich over het hele lichaam verspreiden via de organen en bindweefsels) nodigen je uit om te ontspannen, nemen spanningen en blokkades zachtjes weg en zorgen snel voor een weldadige en regeneratieve relaxatie.
OF
Een klankbad (individueel of in groep)

Wat is het ? Een klankbad is een volledige onderdompeling in een klankstroom via klankschalen, kleine instrumenten (qoshis, sansula, regenstok) en stem.
Hoe werkt het ? Je zit of ligt onder een warm deken, je sluit je ogen, je luistert en je laat je meeslepen door de klanken... heel eenvoudig ! Ontspanning gegarandeerd !

Bezinningsgroep Mémoire Vivante

Al meer dan een jaar komen de senioren van Mémoire Vivante één keer per week samen om ideeën uit te wisselen, om aansluiting te vinden bij wat ons omringt en wat ons als ouder wordende mensen bezighoudt. We verkennen onze wortels, in tijd en ruimte. We vragen ons af : hoe bouwen we een band op met de ander, hoe verbreken we het isolement ? We onderzoeken identiteit en hoe we actief, en niet passief, tegenover zorg kunnen staan.
Deze groepsactiviteit staat open voor alle senioren en zal des te meer de moeite waard zijn als de hele groep intergenerationeel en multicultureel is.
We organiseren sinds januari regelmatig ontmoetingen met sprekers van buitenaf om onze reflecties te verdiepen en om antwoorden op vragen over specifieke thema’s te laten aanbrengen.
Bijvoorbeeld bespraken we reeds de huidige digitale kloof met de vzw ARC, die opleidingen en diensten van een informaticus aan het publiek aanbiedt. We ontmoetten daarnaast een spreker van Infor’Home.
Tot slot kwamen de bewoners van het cohousingproject Abbeyfield om ons hun levenservaringen te delen.
Binnenkort nodigen we vertegenwoordigers van intergenerationele huisvestingsprojecten en vertegenwoordigers van de nieuwe Dienst Bejaarden van het OCMW uit.
Deze bijeenkomsten krijgen vorm door de wensen en vragen van de groep en zullen evolueren op maat van de deelnemers.

Digitale assistent

Een informaticus helpt u om samen uw dagelijkse digitale taken uit te voeren op een computer of smartphone :
 Een tekst of brief schrijven.
 Een e-mailadres aanmaken en gebruiken (om te communiceren met familie en vrienden, contact op te nemen met de gemeente, uw huisbaas, de school...).
 Informatie zoeken op het internet (de openingstijden van het gemeentehuis, het telefoonnummer en adres van een dokter...).
 Doeltreffend opzoekingswerk doen (zoeken naar een appartement, een jobsite, opleidingen, vrijetijdsactiviteiten, online inschrijvingen...).
 Technische ondersteuning vinden voor administratieve zaken (Actiris...).
 Hulp bij online betalen.
Wanneer ? Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Energetische beweging

Op een speelse manier komt u zich samen met ons revitaliseren. Door middel van beweging, spelletjes, geluid, muziek, dans, creativiteit, enz. GENIET VAN HET PLEZIER ! LEEF NU !